Kategoriat
Uutiset

Voimavarasto Lapuan Sanomissa 14.10.2010

Tanja availee arkikahleita …


Lapualaisille juurilleen palannut Tanja Jouppi opastaa ihmisiä löytämään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.

Hänen vahvuutensa on moniammatillisuus

Voimavarastosta lisäpotkua elämään

Juurilleen palannut kouluttaja, valmentaja Tanja Jouppi on uuden Voimavarasto-yrityksensä paras käyntikortti. Iloisen ja helposti lähestyttävän naisen vahvuus on moniammatillisuus.

-Voimavaraston tavoitteena on antaa ihmiselle oivalluksia elämästään ja mahdollisuuksistaan. Omien voimavarojen löytymisen jälkeen ihminen voi kokonaisvaltaisesti paremmin, hän tiivistää yritystoimintansa.

Lapualaistunut Tanja kulkee sukunsa vahvojen naisten jalanjälkiä.

-Isoäitini, valokuvaaja Irja Jouppi oli yrittäjä, äitini Kirsti Jouppi on kouluttaja, minä olen molempia, Tanja nauraa tarttuvasti.

Varaston syyssiivous

Voimavaraston palveluihin kuuluvat mm. elämänhallinta, työelämävalmennus ja stailauspalvelut. Lähikuukausien aikana Tanjan opinnot täydentyvät vielä työnohjauksen osalta.

Hän lupaa, että Voimavarastosta voivat ammentaa lisäpotkua niin työyhteisöt kuin yksityiset ihmiset. Pienryhmätoiminta räätälöidään kullekin ryhmälle sopivaksi kokonaisuudeksi.

-Hyvä vaihtoehto vaikka Tyky-päivään, Tanja vinkkaa.

Pirtsakka kouluttaja kokee itsensä herättelijäksi, joka ravistelee ihmisiä panemaan oman sisäisen voimavarastonsa kuntoon.

-Usein varasto on liian täynnä tai sotkuinen. Joskus tarvitaan vain varaston uudelleen järjestäminen.

Toimintansa aikana Voimavarasto on osoittautunut tarpeelliseksi ja nimensä veroiseksi. Tanjan mukaan yllättävän monet ihmiset kokevat yksinäisyyttä, joten puhumisen tarve on hämmästyttävän suuri. Koneellistunut ja kiireinen yhteiskunta ei tue yhteisöllisyyttä.

Työkokemuksensa perusteella Tanja tietää, että ihmisillä on kyllä aikaa kysyä, mitä sinulle kuuluu, mutta harvoin on aikaa kysyä mitä sinulle oikeasti kuuluu. Kun työelämässä olevia umpisolmuja selvitetään usein sisulla, paha voi tulla ulos myös fyysisinä kipuina.

-Joskus on hyvä ottaa aikalisä ja kysyä itseltään, olenko vain tyytynyt vai aidosti tyytyväinen.

Hyödyntää ja hämätä

Voimavaraston järjestämissä riemukkaissa naisten illoissa, on ”akkaillen” aikaansaatu hienoja hetkiä. On tuumailtu, keksitty oikeita oivalluksia ja koettu huumorilla höystettyä yhdessäoloa.

-Mainittakoon vaikka stailausillat, jolloin perehdytään kuinka kehon hyviä puolia voi hyödyntää ja kenkkumaisia puolia hämätä. Tyyli&Taju-ryhmän voi koota vaikka ystävistä tai työkavereista.

Räiskyviä värejä pukeutumisessa ja hiuksissa suosiva Tanja kertoo, että hän ei etsi trendejä vaan ihmisen omaa persoonallisuutta.

-Ulkoisella olemuksella on merkitystä; mitä haluamme olemuksellamme viestittää. Stailauspalvelut suunnitellaan yksilökohtaisesti toiveiden mukaan. Se voi olla tyylipersoonan löytäminen ja hyödyntäminen, yhteinen shoppailureissu tai vaatekaapin päivittäminen.

Hyvän olon hakemista

Ennen Lapualle tuloaan Tanja oli seitsemän vuotta nuorisotyöntekijänä Tampereella ja seitsemän vuotta ulkomailla matkaoppaana. Sen jälkeen hän on kouluttautunut opastamaan ihmisiä hyvän olon hakemiseen.

Elämänmyönteisyyttä ympärilleen hehkuttava kouluttaja sanoo löytäneensä reissaamisen jälkeen täältä aivan uuden maailman. Hän tuntee olevansa kotonaan ja saa tehdä unelmatyötään Voimavarastossa, jonka yhteystiedot löytyvät Voimavaraston omilta kotisivuilta

-Huomaan, että tekemäni työt ja eletty elämä on valmentanut minut Voimavaraston perustamiseen tässä ja nyt. Ihminen on parhaimmillaan ja onnellisimmillaan kun saa olla oma itsensä.

-Elämä on nytku, ei sitku, Tanja huudahtaa nauraen syksyn väriloiston keskellä.

Mirja Mattila/Lapuan Sanomat 14.10.2010